10:47 / 13.03.2020.

Autor: HRT

Učenik u školi na Jarunu negativan na koronavirus, roditelj je zaražen

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz OŠ Bartola Kašića na zagrebačkom Jarunu priopćili su da je zaražen roditelj jednog od učenika.
Iz OŠ Bartola Kašića na zagrebačkom Jarunu priopćili su da je zaražen roditelj jednog od učenika. Priopćenje je objavljeno na stranicama škole i prenosimo ga u cijelosti:

"Poštovani roditelji,

otac našeg učenika je zbog pozitivnog testa na korona virus hospitaliziran, a učenik je u samoizolaciji, nema simptoma bolesti, bit će testiran.

Nastava se dalje održava prema uobičajenom rasporedu dok ne dobijemo drugačiji naputak.

Škola je poduzela sve potrebne radnje te obavijestila nadležne institucije prema čijim uputama i postupamo.

Uputa Epidemiološkog zavoda je da i dalje provodimo sve propisane mjere, da učenike uputimo na držanje razmaka u međusobnoj komunikaciji bez fizičkog kontakta (rukovanje, grljenje), pranje ruku prema uputama koje se nalaze kod svakog umivaonika i što češće provjetravanje prostora.

Uputa za roditelje, učenike, djelatnike je pratiti informacije koje se mogu dobiti službenim kanalima preko HZZJZ i nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite.

Ukoliko neko dijete ima temperaturu ili neki drugi simptom ne treba ga slati u školu već o tome obavijestiti nadležnog liječnika.

Pratite situaciju i obavijesti na web stranici.

Ravnateljica"

Potom su, nakon najave da se prekida nastava u školama od ponedjeljka, objavili i sljedeću informaciju:

- Obavještavamo vas da je učenik 6. razreda negativan na korona virus te da je škola stalno u kontaktu sa Ministarstvom zdravstva ( g. V. Berošem ) i HZJZ-om. Danas se nastava odvija prema redovnom rasporedu. Daljnje upute pratite na stranici škole, a posebno o održavanju on line nastave kada za to dobijemo uputu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!