14:06 / 13.05.2020.

Autor: HRT/D.M.

Učitelji i nastavnici odbili Vladinu ponudu

Foto: ilustracija, Anto Mazgan/PIXSELL

Foto: ilustracija, Anto Mazgan/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je predložila da im se ne poveća osnovica u lipnju i listopadu za po 2%, kao i da ostanu bez božićnice i regresa. Protiv je 95,35% članova Preporoda.
Učitelji i nastavnici protiv su Vladina prijedloga da se zbog gospodarske krize uzrokovane epidemijom koronavirusne bolesti zaposlenima u javnim i državnim službama ne poveća osnovica u lipnju i listopadu za po dva posto, kao i da ostanu bez božićnice i regresa za ovu godinu. Izjašnjavanje među svojim članstvom proveo je sindikat Preporod.

Vlada i sindikati bez pomaka oko plaća u javnim i državnim službama

- Na izjašnjavanju, provedenom u 388 osnovnih i srednjih škola, 11. i 12. svibnja, 95,35% članova sindikata odbacilo je, a 4,50% podržalo  Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini te odricanju od regresa, božićnice i jubilarne nagrade, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Preporoda Željko Stipić.

Riječ je o prvom izjašnjavanju članstva koje se istovremeno provodilo kako među radnicima koji rade od doma, provodeći nastavu na daljinu,  tako i radnicima  čije je radno mjesto u školi. O prijedlogu se nije izjasnilo 0,15% članova.

Rezultati provedenog izjašnjavanja obvezuju predstavnika Sindikata Preporod da na sastanku predstavnika Vlade i sindikata javnih službi, najavljenom za početak idućeg tjedna, odbije prijedlog Dodatka II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, zaključuje se u priopćenju.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!