08:02 / 15.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Učitelji prosvjedovali - Divjak poručila: Bit će riješeno do Uskrsa

S prošlotjednog prosvjeda pred Ministarstvom (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

S prošlotjednog prosvjeda pred Ministarstvom (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iz sindikata navode da zaposlenici u osnovnoškolskim ustanovama za odgoj i obrazovanje još nemaju kolektivni ugovor zbog odugovlačenja s pregovorima. Ministrica poručuje kako bi pitanje KU trebalo biti riješeno do Uskrsa.
Sindikat hrvatskih učitelja ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja organizirao je treći prosvjed pod nazivom "Još uvijek čekamo odgovore. Koliko Vam vrijedimo". 

Iz sindikata navode da zaposlenici u osnovnoškolskim ustanovama za odgoj i obrazovanje još nemaju kolektivni ugovor zbog odugovlačenja s pregovorima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, poručuju - još se nije očitovalo na zahtjeve niti je osiguralo sredstva u svrhu sklapanja boljeg kolektivnog ugovora.Divjak: Sva materijalna prava zadržana, do Uskrsa sve riješeno

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je nakon sjednice Vlade kako su u pregovorima sa Sindikatom hrvatskih učitelja i sa srednjoškolskim sindikatima zadržana sva materijalna prava za učitelje te da bi sve trebalo biti riješeno do Uskrsa. Osvrnuvši se na prosvjed koji Sindikat hrvatskih učitelja istaknula je kako je prosvjed legitimno pravo, premda ona osobno za njega ne vidi razloga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!