12:24 / 11.07.2018.

Autor: HRT

Učitelji razredne nastave: Diskriminirani smo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ispred Hrvatskog sabora okupilo se 200-tinjak učitelja iz raznih krajeva Hrvatske koji su ondje dočekali ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.
Ispred Hrvatskog sabora okupilo se 200-tinjak učitelja iz raznih krajeva Hrvatske koji su ondje dočekali ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak. 

Učitelji prosvjeduju protiv izmjena zakona koji ih, kako kažu, diskriminira spuštajući ih na treće mjesto na listi prioriteta pri zapošljavanju. Ministrica je pak odgovorila kako to nije istina te da će im zakon omogućiti da polažu i stručne ispite iz predmeta koji predaju, a ne samo iz razredne nastave. Učitelji pak u to ne vjeruju i tvrde da se zakon donosi na brzinu. Nadaju se da će se nakon današnje rasprave u Saboru o Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, izbrisati sporni članak 29 i uvrstiti ih kao ravnopravne prilikom zapošljavanja.    Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!