18:48 / 31.08.2018.

Autor: HRT

Učiteljima u eksperimentalnoj reformi - plaća 15% veća

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo je tražilo model kako nagraditi učitelje i nastavnike koji su, prijavivši se za eksperimentalnu fazu reforme, dodatno radili.
Svi učitelji i nastavnici koji će biti uključeni u eksperimentalnu fazu reforme školstva bit će dodatno nagrađeni, kako je već nekoliko puta i najavljivala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. 

Ministarstvo je tražilo model kako nagraditi učitelje i nastavnike koji su, prijavivši se za eksperimentalnu fazu reforme, dodatno radili. Angažirali su se u slobodno vrijeme, pa i tijekom ljetnih praznika, pripremajući se za drugačiju i zahtjevniju nastavu.

HRT doznaje da se radi o povećanju do 15%. Budući da će u istoj zbornici sjediti učitelji koji su u eksperimentalnoj reformi i oni koji nisu, pitanje je neće li taj novi moment nagrađivanja samo nekih izazvati svojevrsni razdor. To će se doznati vrlo brzo, za tri dana - čim počne nastavna godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!