16:59 / 07.10.2020.

Autor: M.Š./Hina

Ucjenjivaču Alemke Markotić određen istražni zatvor

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Okrivljenom 36-godišnjem hrvatskom i slovenskom državljaninu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela.
Sudac istrage odredio je u srijedu istražni zatvor 36-godišnjaku za kojega mediji tvrde da je prijetio članici nacionalnog Stožera civilne zaštite Alemki Markotić i od nje iznuđivao 100.000 eura u kriptovaluti.

Okrivljenom 36-godišnjem hrvatskom i slovenskom državljaninu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je zagrebačko tužiteljstvo ne navodeći identitet ni dob oštećenice.

Tužiteljstvo je preciziralo kako 36-godišnjaka sumnjiči da je od 30. rujna do 5. listopada putem mobitela otvorio adresu elektroničke pošte s koje je na mail oštećenice poslao poruku u kojoj kritizira njezin rad i traži da mu uplati 100.000 eura u kriptovaluti.

Tužiteljstvo je dodalo da je okrivljenik oštećenici uputio ozbiljne prijetnje ako mu novac ne uplati do određenog datuma ili ga prijavi policiji.

Takvo postupanje okrivljenika izazvalo je kod oštećenice bojazan za njen život i život njoj bliskih osoba, dodalo je tužiteljstvo u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!