11:51 / 29.04.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Udomiteljima 400 kuna naknade za ublažavanje poskupljenja energenata

Udomiteljima 400 kuna naknade za ublažavanje poskupljenja energenata

Udomiteljima 400 kuna naknade za ublažavanje poskupljenja energenata

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Kako bi se lakše nosili sa rastom troškova energenata, udomitelji će od idućeg mjeseca moći dobiti mjesečnu naknadu u iznosu od 400 kuna, odlučio je ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović. 

Pravo na naknadu imat će udomitelj upisan u registar udomitelja, počevši od svibnja ove, a najkasnije do kraja travnja iduće godine.

Udomitelj će tim iznosom moći sufinancirati troškove električne energije, grijanja i plina, a za koje će troškove koristiti naknadu odlučit će sam.

Budu li mu troškovi energenata niži od 400 kuna, sufinanciranje će se smanjiti do stvarnog iznosa računa, budu li veći, razliku do punog iznosa platit će sam.

Svoje pravo udomitelj će moći iskoristiti kod plaćanja računa za troškove energenata u poslovnicama Fine, a pri plaćanju će trebati predočiti osobnu identifikacijsku ispravu i predati izvorni nalog za uplatu troškova energenata.

Hrvatski zavod za socijalni rad će, putem Ministarstva za socijalnu skrbi, dostavljati Fini svakog prvog dana u mjesecu popis udomitelja koji imaju pravo na naknadu troškova energenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!