19:25 / 20.04.2018.

Autor: D.P./HRT

"Udruga Blokirani" sudjelovat će u izradi novog Ovršnog zakona

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

O odluci o povratku u radnu skupinu udruga Blokirani izvijestila je medije putem priopćenja.
Nakon sastanka s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem predstavnici "Udruge Blokirani" odlučili su se vratiti u radnu skupinu koja se bavi prijedlogom novog Ovršnog zakona.

Jedan od zadataka radne skupine je ovršni postupak učiniti jednostavnijim, što bi, među ostalim, uključivalo i uvođenje elektroničke ovrhe.

O odluci o povratku u radnu skupinu udruga Blokirani izvijestila je medije putem priopćenja. U njemu između ostalog stoji: "Razgovor s ministrom Bošnjakovićem je bio konstruktivan i iznijeli smo mu svoje stavove koje i dalje mislimo zastupati. Na sastanku je dogovoreno da udruga Blokirani ima pravo delegirati, uz predsjednicu Miriam Kervatin, još dva do tri člana u radnu skupinu."

U priopćenju su iznijeli i niz prijedloga za koje se zalažu. "Navedeni zahtjevi su samo dio koji smo danas raspravljali, a tijekom idućeg tjedna obavijestit ćemo javnost sa cjelovitim prijedlogom rješenja. Povratkom u radnu skupinu Udruga Blokirani se ne odriče najavljenog prosvjeda i nastavka traženja pravde pred EU sudom za ljudska prava", istaknuli su.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!