Udruga branitelja i veterana zapalila 125 signalnih baklji na Kleku

30.05.2023.

11:02

Autor: Tanja Kuturovac/HRT/B.B.B.

Udruge branitelja i veterana zapalile 125 baklji u znak sjećanja na poginule

Udruge branitelja i veterana zapalile 125 baklji u znak sjećanja na poginule

Foto: Čitatelji / HRT

Udruga branitelja i veterana voda vojne policije pri 143. brigadi HV Ogulin u znak je sjećanja na poginule i umrle branitelje ogulinskog kraja, a povodom Dana državnosti RH zapalila 125 signalnih baklji na Kleku. Akciju su nazvali „125 ŽIVOTA ZA OGULINSKI KRAJ“ .

U Udruzi su istaknuli kako svjetlost simbolizira najsvetije što čovjek ima, a to je život, te da su se upravo iz tog razloga odlučili da za svakog poginulog i umrlog branitelja, upale po jednu baklju na obroncima Kleka.

Time su odali duboku počast ogulinskim poginulim i umrlim braniteljima, a njihova neizmjerna žrtva, bar na tren, bila je vidljiva svima u zavičaju, također su se osvrnuli i na organizaciju.

- Cijela akcija je bila vrlo zahtjevna, kako iz opsega poslova, tako i iz sigurnosnih razloga, pa su se uz Udrugu uključile i druge udruge, od HGSS-a, Planinarskog društva „Klek“, Vatrogasne zajednice i mnogih drugih, rekli su.

Galerija
Udruge branitelja i veterana zapalile 125 baklji u znak sjećanja na poginule, Foto: Čitatelji/HRT
Udruge branitelja i veterana zapalile 125 baklji u znak sjećanja na poginule, Foto: Čitatelji/HRT Udruge branitelja i veterana zapalile 125 baklji u znak sjećanja na poginule, Foto: Čitatelji/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!