20:12 / 09.02.2022.

Autor: Matea Mikić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Udruga hrvatskih pacijenata odabrala najliječnika i najsestru u prošloj godini

Udruga hrvatskih pacijenata za najliječnika i najsestru u prošloj godini

Udruga hrvatskih pacijenata za najliječnika i najsestru u prošloj godini

Foto: Dnevnik / HRT

Udruga hrvatskih pacijenata za najliječnika i najsestru u prošloj godini izabrala je doktoricu Gordanu Pavlišu, voditeljicu COVID odjela KBC-a Zagreb, te Anu Ljubas, glavnu sestru u istoj ustanovi. Priznanje se dodjeljuje proteklih šesnaest godina na temelju prijedloga pacijenata i zdravstvenih djelatnika.

- Da kažemo preko tih pojedinaca hvala za sve ono dobro što se u solidarnom javnom zdravstvu radi za dobrobit bolesnika, rekao je Mario Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata.

- Mi smo svi ovdje radi naših pacijenata, naših osiguranika i naravno da ta nagrada jer barem meni, a vjerujem da tako se osjećaju i kolegica Pavliša i sestra Ljubas, da je ta nagrada njima draža od bilo koje druge stručne nagrade koje su sigurno dobile tijekom svojih karijera, ističe  prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Priznanje djelatnicima koje rade na COVID odjelu

Ovo je izuzetno priznanje. Prekrasno je kad bolesnici prepoznaju predanost i trud koji ulažemo za njihovu dobrobit, rekla je prof. dr. sc. Gordana Pavliša.

- Sretna sam što sam izabrana među brojnim kolegama koji rade stručno, profesionalno i s empatijom svoj posao. To mi je najveća nagrada u mome profesionalnom životu, istaknula je.

Ana Ljubas, magistra sestrinstva, 38 godina je u sestrinstvu i uvijek je na raspolaganju pacijentima.

- Od početka moje karijere motiv mi je pružiti najbolju skrb bolesnim ljudima. Veliki motiv je želja biti s ljudima koji su 24 sata uz bolesnike. Od srca zahvaljujem Udruzi pacijenata koja je prepoznala naš rad. To je priznanje svim medicinskim sestrama, naglasila je Ljubas.


- Hvala za sve što se u solidarnom zdravstvenom sustavu radi za dobrobit bolesnika, a toga ima jako puno, naglasio je Marijo Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!