Udruga sudaca najoštrije osudila paljenje automobila osječke sutkinje

10.04.2023.

13:04

Autor: Hina/HRT

Izgorjeli automobil u Osijeku

Izgorjeli automobil u Osijeku

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Udruga hrvatskih sudaca u ponedjeljak je najoštrije osudila namjerno paljenje osobnog automobila sutkinji osječkog oupanijskog suda Vlasti Šimenić Kovač, u nedjelju u središtu Osijeka, ističući kako je riječ o 'zločinu počinjenom zbog sudačkog poziva koji ona obnaša'.

"Najoštrije osuđujemo zločin počinjen prema sutkinji Županijskog suda u Osijeku Vlasti Šimenić Kovač, zbog sudačkog poziva koji obnaša. Sutkinja Vlasta Šimenić Kovač profesionalno, pošteno i časno dugi niz godina obnaša sudačku dužnost u Kaznenom odjelu Županijskog suda u Osijeku", priopćeno je iz Udruga hrvatskih sudaca (UHS).

Svi koji djeluju u javnom medijskom prostoru morali bi biti svjesni posljedica svojih izjava kada govore o sucima, ističu iz UHS-a.

"Sutkinji Šimenić Kovač pružamo kolegijalnu potporu i vjerujemo da će počinitelji zločina brzo biti procesuirani i odgovarati za svoj zločin", poručili su iz Udruge hrvatskih sudaca, u priopćenju koje je potpisao predsjednik UHS-a, sudac Vrhovnog suda RH Damir Kontrec.

Kriminalističko istraživanje u tijeku


U namjerno izazvanom požaru u nedjelju, na Uskrs, u središtu Osijeka izgorio je osobni automobil sutkinje Županijskog suda. Dojava policiji da u središtu grada gori automobil, stigla je malo poslije 6 sati.

Požar su ugasili pripadnici osječke javne vatrogasne postrojbe. Automobil je u potpunosti izgorio, a oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano uz njega. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izazvan ljudskom radnjom, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja, priopćila je jučer osječko-baranjska policijska uprava.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Sutkinja osječkog županijskog suda Šimenić Kovač proteklih nekoliko godina vodila je niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka i predmeta USKOK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!