11:51 / 17.09.2018.

Autor: M.M./Hina

Udruga HUKI dobila "Europskog građanina"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gordan Jandroković Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI), udruzi koja okuplja mlade i kreativne ljude, uručio je nagradu "Europski građanin" za 2018. godine.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI), udruzi koja okuplja mlade i kreativne ljude, uručio je nagradu "Europski građanin" za 2018. godine.

Posebno mi je drago da takva udruga koja objedinjuje mladost, obrazovanje, poduzetništvo i međunarodnu povezanost dobiva ovu nagradu. Kad bi me netko pitao što bi bio recept za uspjeh u današnjem svijetu, koji je prepun novih izazova, onda bih sasvim sigurno naveo ta četiri sastojka, rekao je Jandroković.
To je put koji zaista može poslužiti kao primjer svima onima, koji danas rade i djeluju u Hrvatskoj, dodao je.

Udruga HUKI osnovana je radi promicanja talenata, poduzetništva, inovacija i umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica kroz društvene inovacije.

HUKI organzira više od 30 projekata svake godine, a najveći projekt udruge je LEAP Summit međunarodna konferencija za mlade koja se održava već tri godine u Zagrebu te okuplja više od 3.000 mladih iz više od 40 država svijeta.

Konferencija je usmjerena na poticanje mladih na poduzetništvo, razmjenu ideja i znanja te inspiriranje i ohrabrivanje mladih u pronalasku zanimanja. Projektom se želi stvoriti mreža ljudi različitih struka koji dijele zajedničke ambicije za uspjeh i kreiranje pozitivnih promjena u svojim sredinama.

Uz središnju konferenciju u Zagrebu u trajanju od tri dana, udruga organizira i jednodnevne konferencije za mlade u više od 30 gradova Europske Unije pod nazivom LEAPin koje su povezane s LEAP Summitom kroz LEAP pokret za mlade.

Smatramo da su mladi velika snaga Europe i trebali bi biti motor rasta i razvoja određene države, rekao je Andrej Hanzir koji je u ime udruge HUKI primio nagradu.

Nagradu "Europski građanin" od 2008. dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!