Udruga Impress s Milanovićem o projektima afirmacije mladih u društvu

08.09.2021.

15:46

Autor: V.G./Hina/HRT

Udruga Impress s Milanovićem

Udruga Impress s Milanovićem

Foto: Izvor / Ured predsjendnika RH

Predstavnike Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress iz Daruvara primio je u srijedu predsjednik Republike Zoran Milanović, a oni su ga upoznali s projektima koje provode, a kojih je sada 17 kao i s radom tijekom proteklih 12 godina djelovanja.

Riječ je o udruzi mladih i za mlade koja otvara brojne prilike mladim osobama na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i na području Republike Hrvatske.

Od samih početaka Impress okuplja brojne entuzijaste i volontere koji žele pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj se nalaze, kroz brojne aktivnosti formalnog i neformalnog obrazovanja, prikupljanjem novih znanja, vještina i iskustva, pomažu svim generacijama da ispune svoje potencijale i budu pozitivan doprinos zajednici.

Naša je vizija činiti pozitivne stvari, pojasnili su članovi udruge na sastanku, ne donositi odluke za druge, već im nuditi mogućnosti izbora, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

Predstavnici su istaknuli i kako su aktivni i u Savjetu za mlade Vlade RH te da svojim iskustvom s terena doprinose s prijedlozima za poboljšanje uvjeta života mladih osoba.

Kao jedan od primjera uspjeha Udruge istaknuli su pomoć pri zapošljavanju mladih i omogućavanje mladima uvjeta za razvoj na područjima iz kojih mladi inače odlaze. Osim u Daruvaru, urede imaju još u Bjelovaru, Grubišnom polju i Zagrebu.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednica Udruge Impress Daruvar Tanja Herceg, izvršni direktor Dubravko Šopar, dopredsjednik Vladimir Kerečeni i koordinatori Nikolina Vojta i Leo Fel.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!