08:00 / 11.05.2018.

Autor: HRT

Udruga poljoprivrednika traži ostavku ministrice Dalić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Oni koji su bili u grupi s kojima se dopisivala ministrica Dalić bili su i savjetnici velikih dobavljača koji su danas jedni od vodećih u koordinaciji, Tihomir Jaić.

Hrvatska udruga poljoprivrednika zatražila je ostavku potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog inkriminirajućih mailova jer je tako, kako ocjenjuju, dovela u opasnost provedbu lex Agrokor i opstanak tvrtki, posebno iz poljoprivrednog sektora koje posluju unutar grupacije Agrokora.

Dalić je davala povjerljive informacije "svojim dečkima s hotmail grupe" o poslovanju Agrokora pri čemu su ti "dečki" istovremeno bili i savjetnici raznih brokerskih kući koje su trgovale dionicama poljoprivrednih tvrtki, rekao je predsjednik H.U.P-a i član koordinacije dobavljača Agrokora Tihomir Jaić.

Oni koji su bili u grupi s kojima se dopisivala ministrica Dalić bili su i savjetnici velikih dobavljača koji su danas jedni od vodećih u koordinaciji.

Na pitanje novinara tko su ljudi koji su bili savjetnici brokerskim kućama, Jaić je odgovorio kako su to svi oni koji su bili u grupi ministrice Dalić, na čelu s bivšim vladinim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom, kojeg se povezuje s određenim velikim dobavljačima.

Neizravno je potvrdio kako se radi o "Krašu" rekavši i da su s prokuristicom tvrtke Maricom Vidaković "imali određene razgovore".

Jaić očekuje i da će DORH istražiti ministricu Dalić te će odlučiti je li ona, dostavom dokumentacije, počinila kazneno djelo odavanja službenih tajni.
Također, očekuju da se istraži i upletenost premijera Andreja Plenkovića te ministra financija Zdravka Marića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!