Udruga prijevoznika očekuje konkretnu reakciju Vlade oko porasta cijena goriva

09:26 / 06.06.2022.

Autor: HRT

Rastu cijene goriva

Rastu cijene goriva

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika očekuje konkretnu reakciju Vlade glede najavljenog porasta cijena goriva. Osim što se generalnim porastom cijena drastično mijenjanju troškovi života, neminovno je da situacija utječe i na poduzetnike, priopćili su.

Cijenu prijevoza ne čini samo gorivo, već su tu i troškovi AdBlue aditiva, rezervnih dijelova i održavanja vozila, cestarine i tunelarine, kao i trošak rada zaposlenika.

U više navrata upozoravali smo da država ima dovoljno prostora za adekvatnu reakciju, ne samo u kontekstu aktualne krize. Poduzetnici su još uvijek opterećeni nizom parafiskalnih nameta – od naknada za turističke zajednice pa do apsurdne radio televizijske pretplate.

Ponovno pozivamo na kompletnu poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca, a upravo u svrhu povećanja plaća. Adekvatnim sustavom doprinosa i poreza poslodavci bi bili rasterećeni, a ukupan trošak plaće radnika bi omogućio rast plaća.

Trenutnim uređenjem i mizernim minimalnim plaćama država šteti svim svojim žiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!