Udruge: Nova zagrebačka vlast nije osigurala nijedno dodatno mjesto u vrtićima

23:55 / 11.06.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Nedovoljno mjesta u zagrebačkim vrtićima

Nedovoljno mjesta u zagrebačkim vrtićima

Foto: Dnevnik / HTV

Od pobjede na izborima nova zagrebačka vlast nije osigurala nijedno dodatno slobodno mjesto u vrtiću, samo manipuliraju brojevima, upozoravaju predstavnici Hrvatske udruge roditelja odgojitelja i Građanske inicijative "U djeci je budućnost". Prema njihovim informacijama u vrtićima nedostaje malo više od 4.000 mjesta.

Ni jedan novi vrtić nije izgrađen, niti prenamijenjen ijedan adekvatan prostor za tu svrhu. Gradskoj vlasti predstavnici Hrvatske udruge roditelja i odgojitelja i Građanske inicijative "U djeci je budućnost" poručuju da odustanu od ukidanja mjere roditelj odgojitelj kako kaos sa smještajem djece u vrtiće ne bi bio još veći.

- Kada se još nije znalo da će Visoku upravni sud obustaviti njihovu odluku, uputili su ravnateljima dopis gdje su rekli da kod upisa u vrtić djeca roditelja odgojitelja imaju prednost. Da je to prošlo danas nijedno dijete zaposlenih roditelja ne bi bilo upisano nego bi bila upisana samo djeca roditelja odgojitelja, kazala je Dunja Jeleč iz Građanske inicijative "U djeci je budućnost".

- Ustanova nema dovoljno, prekršeni su državni pedagoški standard, nema dovoljno odgojitelja, neka rade, mi ih pratimo, ovo je konstruktivna kritika, izjavila je Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica Hrvatske udruge roditelja odgojitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!