09:50 / 21.08.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ugašen požar kod Pakovog Sela

Gašenje požara - ilustracija

Gašenje požara - ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Požar na području Pakovog Sela, u Šibensko-kninskoj županiji ugašen je jutros oko 5,50 sati, a vatrom je bilo zahvaćeno oko 87 hektara niskog raslinja i makija, priopćeno je u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Požar je dojavljen u Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik jučer oko 13,10 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasaci JVP Drniš i DVD-a Drniš, Zablaće, Promina. Unešić, Brodarica-Krapanj i Bilice te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan Air Tractor. Požar je lokaliziran sinoć oko 18,30 sati, a tijekom noći na dežurstvu su bili pripadnici JVP Drniš. Požar je ugašen jutros oko 5,50 sati.

Saniraju se rubni dijelovi požarišta kod Starog Grada na Hvaru.

Pod kontrolom vatrogasaca je požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. kolovoza u 23,10 sati. Saniraju se rubni dijelovi požarišta.

Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na površini od 80 hektara. Tijekom noći na požarištu su ostale vatrogasne snage s otoka Hvara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!