15:57 / 09.08.2019.

Autor: T.V./HRT/HR

Ugašen požar u Kockici

Foto: Ivana Lukačić Krajina

Foto: Ivana Lukačić Krajina

Foto: - / -

Pod kontrolom je požar koji je u petak planuo na fasadi zgrade, poznatije kao Kockica, u kojoj su smještena dva ministarstava, potvrdili su zagrebački vatrogasci te dodali da nema ozljeđenih.
Pod kontrolom je požar koji je u petak planuo na fasadi zgrade, poznatije kao Kockica, u kojoj su smještena dva ministarstava, potvrdili su Hini djelatnici zagrebačke Javne vatrogasne postaje te dodali da nema ozljeđenih.
>Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Na zgradi u kojoj sjedište imaju ministarstva turizma i prometa gorjela je fasada na kojoj su bili radovi.

- Na teren je izašlo sedam vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca, požar je pod kontrolom, a trenutno smo u fazi razdimljavanja prostora", izvijestili su djelatnici zagrebačkog JVP-a koji su dojavu o požaru na Kockici primili oko 15 sati i 40 minuta.

Tijekom požara evakuirani su i zaposlenici iz ministarstava, a iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da nema ozljeđenih.

Kako se doznaje iz Ministarstva turizma, zapalio se građevinski materijal, zbog toga što traju radovi na vanjskom i unutarnjem uređenju Kockice. Zaposleni službenici izašli su iz zgrade zbog dima, a očekuju da će u ponedjeljak moći doći na posao u zgradu. Zbog radova na zgradi, dio zaposlenika ranije je preseljen na drugu lokaciju.

Prema informacijama vatrogasaca, zapalile su se stiropor ploče te se iz tog razloga požar širio vertikalno. Policija je potvrdila da će uzrok požara biti poznat nakon očevida.Ta deseterokatnica izgrađena je 1968. godine, a u njoj se nalazilo sjedište komunističkih struktura bivše SR Hrvatske, zbog čega je prozvana "crvenom katedralom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!