Tri osobe ozlijeđene u požaru u MORH-ovu Remontnom zavodu

18.04.2023.

Zadnja izmjena 19:11

Autor: Hina/D.M./HRT

Vatrogasna vozila, arhivska fotografija

Vatrogasna vozila, arhivska fotografija

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

U požaru koji je jutros buknuo na otvorenom prostoru Remontnog zavoda Oružanih snaga u zagrebačkom Jankomiru - ozlijeđena su dva vojnika i radnik. 

Radnik civilne tvrtke teško ozlijeđen, vojnici lakše, otpušteni su kućama


- U MORH-u ističu da je do požara došlo prilikom saniranja otpisanih sredstava Oružanih snaga i da je saniranje provodila jedna civilna tvrtka. U ovome trenutku ne zna se o kakvim sredstvima je točno riječ. Vidljivo je da je gorjelo jedno teretno vozilo, a građani koji žive i rade u tom dijelu Zagrebu ističu da su čuli eksploziju i vidjeli crni gusti dim, izvijestio je u središnjem Dnevniku naš reporter Šime Vičević.

Dodaje da te teško ozlijeđen radnik te civilne tvrtke, potvrdili su iz KBC-a Sestre milosrdnice da je zadobio opekline drugog do trećeg stupnja na 25% posto površine tijela te da je zadržan na hospitalizaciji.

- Dvojica vojnika koji su mu odmah priskočila u pomoć, zadobili su opekline prvog stupnja te su tijekom dana otpušteni na kućnu njegu. Požar je ovo koji su gasili pripadnici JVP Zagreb. U MORH-u ističu da njihova oprema nije pretrpjela materijalnu štetu. Istraga još uvijek traje te će se pojedinosti znati kada ona završi, rekao je u javljanju. 

Priopćenje MORH-a


Iz MORH-a su priopćili da je požar buknuo tijekom saniranja otpisanih sredstava Oružanih snaga koje je provodila civilna tvrtka.

- Pritom su ozlijeđene tri osobe: jedna civilna osoba, radnik civilne tvrtke te dva pripadnika Oružanih snaga RH, koji su lakše ozljede zadobili prilikom pružanja pomoći civilnoj osobi. Svim ozlijeđenima pravovremeno je pružena medicinska pomoć, stoji u priopćenju.

Nema materijalne štete na sredstvima i opremi Oružanih snaga, a istraga je u tijeku, dodaje se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!