19:36 / 04.01.2019.

Autor: HRT

Ugašen požar u podzemnoj garaži u centru Zagreba

-

-

Foto: - / -

Trgovački centar Cvjetni koji je iznad garaže nastavio je raditi jer su upalili agregat kako bi ga mogli opskrbiti strujom.
Nema ozlijeđenih u požaru na trafostanici u garaži Cvjetni, u Varšavsoj ulici 9, doznaje se iz vatrogasne postaje Grada Zagreba. Tijekom intervencije evakuirano je 80 ljudi.

Požar u garaži u Centru Cvjetni je ugašen, a u Varšavskoj ulici na terenu su vatrogasci, djelatnici policije i Hrvatske elektroprivrede.

Za vrijeme razdimljavanja garaže građanima je onemogućen pristup. 

Dražen Đurašin, zapovjednik u JVP grada Zagreba, rekao je da je požar gasio 21 vatrogasac sa šest vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćili su da su u 18.24 zaprimili dojavu da se dimi iz trafostanice u podzemnoj garaži u Varšavskoj 9. "Na mjesto događaja su stigli vatrogasci, a s obzirom da nije bilo otvorenog plamena nije bilo potrebe za gašenjem požara. Na mjesto događaja ujedno su stigli i djelatnici HEP-a, koji saniraju kvar na trafostanici. Zbog sigurnosti građana, policija je osigurala mjesto događaja zbog čega je i zapriječila ulaz vozilima u garažu. Prilikom navedenog događaja nitko od građana nije ozlijeđen", stoji u priopćenju.

Mediji javljaju da je taj dio grada ostao bez struje. Trgovački centar Cvjetni koji je iznad garaže nastavio je raditi jer su upalili agregat kako bi ga mogli opskrbiti strujom.

Uzrok požara utvrdit će se očevidom. 

Vatrogasci su na svom facebooku objavili post o večerašnjoj akciji:
Vatrogasci - Oni su naši Heroji
  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!