12:59 / 02.12.2018.

Autor: D.M./T.V./HRT/Hina

Ugašen požar u skladišu Prime u Sesvetama

Foto: Davor Erceg/HRT

Foto: Davor Erceg/HRT

Foto: - / HRT

Ugašen je veliki požar koji je oko 12 sati izbio u skladištu namještaja Prime u Sesvetama, u naselju Sopnica-Jelkovec. Uzrok požara i materijalna šteta bit će poznati nakon policijskog očevida.
Ugašen je veliki požar koji je oko 12 sati izbio u skladištu namještaja Prime u Sesvetama, u naselju Sopnica-Jelkovec. Uzrok požara i materijalna šteta bit će poznati nakon policijskog očevida, doznaje Hina u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Zagreb.

Požar je lokaliziran sat vremena nakon dojave koja je zaprimljena u 12,07 sati. U gašenju je sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila, a nakon lokalizacije vatre popodne se pretražuje žarište.

S obzirom na velike količine gorivog materijala u prostoru skladišta namještaja zagrebački vatrogasci očekuju da će pretraživanje potrajati do kraja dana, pa će policija moći vjerojatno tek sutra obaviti očevid radi utvrđivanja materijalne štete i uzroka požara.Iz zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama demantirali su navode nekih medija da se vatrogasci nisu mogli spojiti na gradsku hidrantsku mrežu, odnosno da nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt. Ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime.

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda.
Foto: Davor Erceg/HRT

Foto: Davor Erceg/HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!