Ugostitelji odustali od otvaranja kafića

30.01.2021.

22:52

Autor: P.F./Dnevnik/IMS/HRT

Kafić

Kafić

Foto: Ilustracija / Pixabay

Iako je više od stotinu vlasnika kafića za ponedjeljak u Zagrebu najavilo otvaranje, bez obzira na mjere, čini se da su ipak odustali od toga.

Nezadovoljni su vlasnici teretana i ugostiteljskih objekata, koji ostaju zatvoreni i nakon 31. siječnja. Zbog toga iz udruge Glas poduzetnika pozivaju na prosvjedni skup u srijedu u glavnom gradu.

A iako je više od stotinu vlasnika kafića za ponedjeljak u Zagrebu najavilo otvaranje - bez obzira na mjere - čini se da su ipak odustali od toga. Na neformalnom ih je sastanku bilo 60, a samo je jedan rekao da će vrata svog kafića otvoriti.

- Sve sam kolege upozorio na posljedice otvaranja - na zatvorsku kaznu od tri godine, na financijske kazne od 10 do 70 tisuća kuna. Svi su upozoreni, samo je jedan odlučio da će otvoriti po cijenu zatvorske i novčane kazne, rekao je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!