15:54 / 05.12.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Ugostiteljski objekt na Pelješcu bio otvoren, vlasnik kazneno prijavljen

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U objektu su bili 41-godišnji vlasnik i djelatnica objekta te devet gostiju, koji su u prostoru veličine 28 četvornih metara konzumirali pića.
Iako su već tjedan dana u Hrvatskoj na snazi strože protuepidemijske mjere prema kojima je obustavljen rad kafića - neki su se ugostitelji na to oglušili. Policija je jučer u poslijepodnevnim satima na Pelješcu zatekla otvoren jedan ugostiteljski objekt.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Đikić: Bez strategije neće biti reda, građani više nemaju povjerenja

U njemu su bili 41-godišnji vlasnik i djelatnica objekta te devet gostiju, koji su u prostoru veličine 28 četvornih metara konzumirali pića.

- S obzirom na to da je vlasnik ugostiteljskog objekta na navedeni način grubo prekršio odluke Stožera civilne zaštite i time doveo u opasnost mogućnost širenja zaraznih bolesti, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti, rekla je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave DNŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!