Ugostiteljski objekti u Istri u naseljima mogu raditi na otvorenom do ponoći

11:36 / 31.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Pula, Ilustracija

Pula, Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Ugostiteljski objekti u Istri poput noćnih klubova, noćnih barova, disco klubova u naseljenim mjestima mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru najdulje do ponoći, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Izvan naseljenog područja ugostiteljski objekti koji imaju rješenje o minimalnim uvjetima nadležnog upravnog tijela, mogu raditi isključivo na otvorenom prostoru, i dulje.

- Suglasnost o mogućnosti produljenja radnog vremena donosi Stožer civilne zaštite Istarske županije, a radno vrijeme potrebno je uskladiti s komunalnim redom na području, naveli su iz Stožera.

Sukladno izmjenama odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja, djeca mlađa od 12 godina, koja na okupljanju ili svečanosti - na kojima mogu biti prisutne samo osobe koje posjeduju EU digitalne covid potvrde - dolaze s roditeljima s EU digitalnim covid potvrdama, izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne covid potvrde.

Iz Županijskog stožera izvijestili su i da je na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 380 uzoraka briseva na covid-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!