11:16 / 27.10.2020.

Autor: Hina

Uhićen 57-godišnjak koji je iznuđivao i lihvario

Ilustracija (foto: pixabay)

Ilustracija (foto: pixabay)

Foto: - / -

Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.
Dubrovačka policija je uhitila 57-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela iznude i lihvarenja tri osobe, za, prema dosadašnjim saznanjima, najmanje 147.000€, objavila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

Osumnjičeno 57-godišnjak je kazneno prijavljen još u kolovozu, a uhićen je jučer, jer je bio nedostupan policiji, i za njim je bila raspisana tjeralica.

Naime, osumnjičeni je pri put uhićen krajem kolovoza i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, a nastavkom kriminalističke istrage početkom listopada utvrđeno je da je počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

"Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura, obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura", ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU. Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!