Kon: Ne radi se o nikakvoj pucnjavi, dugačkim cijevima, građani mogu biti mirni

06.02.2022.

14:47

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Kon: Ne radi se o nikakvoj pucnjavi, dugačkim cijevima, građani mogu biti mirni

Kon: Ne radi se o nikakvoj pucnjavi, dugačkim cijevima, građani mogu biti mirni

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska policija uhitila je 30-godišnjaka i 46-godišnjaka koji su vozilima, bez zaustavljanja, jučer prošli međunarodni granični prijelaz s Mađarskom Duboševica-Udvar, izvijestila je policija.

- Mađarska policija je obradila prekršajno vozača kojeg je zaustavila, 46-godišnjeg hrvatskog državljana. On je bio pod utjecajem alkohola, oni su ga obradili prekršajno i predali našoj policiji i evo on je sada na području Republike Hrvatske. Ne radi se o nikakvoj pucnjavi, nikakvim dugačkim cijevima, građani mogu biti potpuno mirni, rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Oko 17.30 sati na taj su granični prijelaz došla dva osobna vozila s hrvatskim registarskim oznakama te su, bez zaustavljanja radi pogranične kontrole, iz Hrvatske ušli u Mađarsku.

Brzom intervencijom mađarske granične policije jedno je vozilo zaustavljeno u blizini granice i uhićen je 46-godišnjak koji je nakon dovršene prekršajne obrade vraćen u Hrvatsku te predan hrvatskoj policiji.

Drugo se vozilo, bježeći pred mađarskom policijom, nakon nekoliko minuta vratilo na granični prijelaz kroz koji je ponovno prošlo bez zaustavljanja nastavljajući bijeg u Hrvatskoj. Daljnju potragu za vozilom i odbjeglim vozačem nastavili su djelatnici osječko-baranjske policije, koji su ga u Čemincu, mjestu udaljenom 20-ak kilometara od graničnog prijelaza, uspjeli zaustaviti.

Uhićeni 30-godišnji vozač će, nakon kriminalističkog istraživanja, biti prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave. Također je protiv 30-godišnjaka podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog izbjegavanja granične kontrole i neposjedovanja potrebnih osobnih isprava.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice o tom događaju, navode u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!