13:44 / 24.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Uhićen iznuđivač "s metkom u cijevi"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uhićen je i muškarac kod kojega su pronađena dva pištolja s pripadajućim spremnicima i streljivom, te dvojica osumnjičenih pomagača u dobi od 40 i 32 godine.
Zagrebačka policija u subotu je potvrdila da je u četvrtak poslijepodne u trgovačkom centru u Novom Zagrebu uhitila naoružanog muškarca (30) zbog iznuđivanja 34-godišnjaka, u čemu je navodno sudjelovao i 29-godišnjak te još dvojica pomagača.

Spektakularno uhićenje iznuđivača s metkom u cijevi, kako su ovaj događaj opisali mediji, dogodilo se u četvrtak u Arena centru nakon što mu je 34-godišnjak dao označene novčanice.

"Uz uporabu sredstava prisile, osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom uporabe sredstva prisile, uhićenja i privođenja nije bilo ozlijeđenih osoba, a sve je provedeno krajnje obzirno i profesionalno s aspekta same akcije i sigurnosti svih građana", izvijestila je policija.

Dodaju da su istog dana u večernjim satima, uhićeni i 29-godišnjak kod kojega su pritom pronađena dva pištolja s pripadajućim spremnicima i streljivom, a dan kasnije i dvojica osumnjičenih pomagača u dobi od 40 i 32 godine.

Svi su predani i pritvorskom nadzorniku te prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Kriminalističkim istraživanjem policija je otkrila da je iznuđivanje počelo nakon što je 34-godišnjak u svibnju od 30-godišnjaka kupio automobil uz dogovor da će mu ga isplatiti za tri mjeseca.

Kako u dogovorenom vremenu nije skupio novac, zatražio je odgodu plaćanja za još mjesec dana, a prije isteka tog roka 30-godišnjak ga počinje svakodnevno nazivati i požurivati isplatu. Kako bi vratio barem dio duga, odlučio se na hitnu prodaju automobila, nakon čega je prijatelja zamolio da iznuđivaču vrati novac. No, on novac nije htio uzeti jer u koverti nije bio "dogovoreni iznos".

Nasilje se nastavilo prošlog tjedna u Zadru gdje su osumnjičeni došli do automobila u kojem je 34-godišnjak bio s djevojkom te ga nakon prijetnji pretukli. Sedam dana kasnije, 22. listopada, na iznuđivačev zahtjev su se našli u trgovačkom centru gdje je 30-godišnjak uhićen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!