14:17 / 28.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Uhićen jedan vukovarski nasilnik, za drugima se traga

Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje i uništenje tuđe stvari vukovarsko-srijemska policija podnijela je protiv uhićenog 18-godišnjaka za kojega sumnjaju da je jedan od napadača na skupinu srpskih mladića prije dva dana u Vukovaru.
Kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje i uništenje tuđe stvari vukovarsko-srijemska policija podnijela je protiv uhićenog 18-godišnjaka za kojega sumnjaju da je jedan od napadača na skupinu srpskih mladića prije dva dana u Vukovaru.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom utvrđena je sumnja da je jedan od počinitelja tjelesnog napada na četvoricu mladića od 19 i 20 godina u srijedu oko 23,10 sati u ulici Vile Velebita u Vukovaru.

- Tom prilikom oštećen je osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, vlasništvo 46-godišnjakinje, u kojem su se mladići nalazili, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija.

Dodaju da je 18-godišnjak uhićen u četvrtak te da će danas, uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, biti predan pritvorskom nadzorniku.

- Kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih počinitelja se nastavlja, kažu u policiji.

Riječ je o međunacionalnom incidentu zbog kojega su u posljednja dva dana uslijedili javni istupi političkih predstavnika stranaka sa srpskim odnosno hrvatskim predznakom.

Dogradonačelnik Pavliček: Vukovar je miran i siguran grad

Osuđujemo svako nasilje, posebno ako se radi o nasilju s nacionalnim predznakom, no Vukovar je siguran grad u kojem se 99 posto njegovih stanovnika osjeća sigurno, izjavio je u petak vukovarski dogradonačelnik i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček.

Dogradonačelnik i saborski zastupnik HKS-a Pavliček konferenciju za novinare održao je u povodu nekoliko nasilnih izgreda posljednjih dana u Vukovaru u kojima je lakše ozlijeđeno nekoliko mladih pripadnika srpske manjine, ali i istupa predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Grad Vukovar ni po čemu ne odskače od drugih gradova kada je riječ o nasilju, Vukovar je definitivno jedan od sigurnijih gradova u Hrvatskoj i vjerujem da će tako i ostati. Pojedinačni slučajevi nasilja kojih je bilo, treba rješavati policija i državno odvjetništvo, rekao je Pavliček.

Ocijenio je da su predstavnici SDSS-a na tiskovnoj konferenciji jučer u Vukovaru iznijeli neistine.

Gospodin Milorad Pupovac rekao je da se pripadnici srpske zajednice u Vukovaru više ne osjećaju sigurnima što nije točno, svi građani Vukovara se osjećaju sigurnima, rekao je Pavliček.

Dodao je da je jučer održana prijateljska nogometna utakmica 'između limača nogometnih klubova Vukovar 91 i Vuteks, te da je prošla u miru i bez ikakva tenzija iako u prvom klubu igraju pretežno Hrvati, a u dugom Srbi'.

Pavliček je naglasio da je indirektno optužena vukovarska gradska vlast za služenje politikom sukoba u cilju ostanka na vlasti, što je neistina. Istaknuo je da je gradska vlast donijela niz odluka i akata kojima doprinosi razvoju Vukovara.

Vrlo su opasne izjave da se radi o nasilju s političkom pozadinom i političkim sponzorstvom pa ukoliko je to točno, očekujem od Pupovca da kaže hrvatskoj javnosti koji to akteri s područja Vukovara podržavaju i sponzoriraju nasilje, rekao je Pavliček. 

Izrazio je očekivanje da će se Državno odvjetništvo pozabaviti Pupovcem jer", ocijenio je, "on truje javni prostor neistinama.

Pavliček: Nije Pupovac mesija da Vukovaru donese mir, Vukovar živi svoj mir

Komentirao je i Pupovčeve riječi da će, ako je potrebno, kao svoj doprinos trajnom miru, osobno prijaviti prebivalište u Vukovaru.

Vukovaru ne trebaju mesije i farizeji; nije Pupovac mesija da Vukovaru donese mir, Vukovar živi svoj mir, a nemir često donose pojedinci iz drugih sredina poput protuustavnog donošenja i postavljanja ćiriličnih natpisa u gradu, rekao je dogradonačelnik Pavliček.

Prozvao je Pupovca, ali i druge pojedince koji, kazao je, "dolaze jednom godišnje u Vukovar i dijele moralne packe, a potom odlaze spavati u 300 kilometara udaljeni Zagreb.
Foto: Marijan Pavliček, vukovarski dogradonačelnik/Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Marijan Pavliček, vukovarski dogradonačelnik/Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!