13:21 / 08.05.2022.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Uhićen muškarac koji je probušio gume na desetak vozila u Zagrebu

Probušene gume na automobilu

Probušene gume na automobilu

Foto: HTV / HRT

U noći s petka na subotu oštećeno je desetak osobnih vozila na zagrebačkom Črnomercu, u ulici Grmoščica. Materijalna šteta veća je od 100 tisuća kuna, a nakon obavljenog očevida zagrebačka policija potvrđuje da je uhićen muškarac koji se dovodi u vezu s tim kaznenim djelom. 

Stanari pripremaju zajedničku tužbu, a kako kažu, sumnjaju da je riječ o osobi koja je isto učinila i 2015. godine i početkom ove.

- Svadbu imamo taj dan, a probušene nam na dva auta gume i pokušaj na kamionu, a kako se osjećati, loše, ne znate što bi radili u tom trenutku, rekao je Boris Žitnik, vlasnik oštećenog automobila.

- Dakle osnovno je pitanje je li počinitelj ovog kaznenog djela ubrojiv ili ne, ako bi se uspostavilo da je on neubrojiv, njemu se ne može suditi nego ga se upućuje na liječenje. Ako je riječ o osobi koja je ubrojiva, tada se protiv nje vodi kazneni postupak sa svim posljedicama koje kazneni postupak ima za bilo kojeg od nas kao počinitelja kaznenog djela. Dakle, osim što će eventualno dobiti neku zatvorsku kaznu, može mu biti naloženo da nadoknadi štetu koju je počinio ovim kaznenim djelom, rekao je Fran Olujić, odvjetnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!