11:56 / 13.11.2019.

Autor: Hina/HRT

Uhićen obijesni motorist iz Splita, ide i doktoru

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje. Tijekom dana bit će doveden pritvorskom nadzorniku, a ide i na izvanredni liječnički pregled.
Splitska policija uhitila je 19- godišnjaka koji je na internetu objavljivao snimke vožnje na motociklu po splitskim ulicama tijekom koje je počinio i brojne prekršaje. Iz policije ističu da je na snimci vidljivo da mladić grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu uključujući i vlastitu sigurnost.

Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu, tijekom dana bit će doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Motocikl mu je privremeno oduzet i mladić će biti upućen na izvanredan liječnički pregled.

Upućen na izvanredni liječnički pregled

S obzirom na to da je riječ o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja - od nepropisne brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu do proklizavanja kotačima i zbog upornosti u činjenju prekršaja, opravdane sumnje da nije sposoban sigurno upravljati vozilom i da očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled, rekla je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!