12:13 / 23.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Uhićen provalnik, krao od maslinovog ulja do milodara

Foto: ilustracija, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nizom provala u kuće, vikendice, crkve, lokale i trgovine u gradovima od Šibenika do Trogira sakupio je plijen vrijednosti 250 tisuća kn.
Splitski policajci uhitili su 25-godišnjaka osumnjičenog da je nizom provala u kuće, vikendice, župne urede, crkve, lokale, trgovine, ali i radne strojeve od Šibenika do Trogira vlasnike oštetio za čak 250 tisuća kuna.

U policiji kažu kako su kriminalističkim istraživanjem otkrili da je 25-godišnjak od 10. svibnja do 11. listopada na području Kaštela, Trogira, Omiša i Šibenika počinio čak 26 kaznenih djela, zbog čega je prijavljen državnom odvjetništvu. Provaljujući u kuće, vikendice, župne urede, crkve, ugostiteljske objekte, trgovine i radne strojeve krao je gorivo, razni alat, akumulatore, cigarete, alkoholna pića te novac.

Na meti su mu bili i maslinovo ulje, prijenosna računala, lovačka i ronilačka oprema, satovi, priključci za radne strojeve, ali i crkvena oprema te milodari.

- Procijenjena materijalna šteta tim kaznenim djelima je preko 250 tisuća kuna, kažu u policiji. Terete ga i za krivotvorenje isprava jer je na svoje vozilo postavio nepripadajuće registracijske oznake, a sumnjaju da je "svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela prijetnje i nasilja u obitelji".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!