13:10 / 05.02.2020.

Autor: HRT/Hina

Uhićen talijanski kriminalac

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radi se o 57-godišnjem Massimu Giulianiju kojega je po tjeralici tražio sud iz Perugie, koji ga je kao člana opasne kriminalne skupine osudio na desetogodišnju zatvorsku kaznu.
Koordiniranom akcijom hrvatske i talijanske policije zadnjeg dana siječnja u Žrnovnici je uhićen Talijan koji je nekoliko mjeseci bio u bijegu, potvrdila je splitska policija koja ga je predala talijanskom pravosuđu.

Radi se o 57-godišnjem Massimu Giulianiju kojega je po tjeralici tražio sud iz Perugie, koji ga je kao člana opasne kriminalne skupine osudio na desetogodišnju zatvorsku kaznu.

On je još prije nešto više od desetljeća na talijanskom sudu kao dio zločinačke organizacije optužen za krađe, prisluškivanje, pranje novca, preprodaju ukradene robe, a ukupno je u skupini bilo devet optuženih. Nakon što je dvije godine bio u zatvoru u Italiji pušten je da se brani sa slobode, što je iskoristio za bijeg u Hrvatsku.

Talijanska policija ga je otkrila preko društvene mreže koju je koristio za kontakt s obitelji, potom su stupili u kontakt s hrvatskom policijom, da bi ga u rujnu prošle godine uhitili splitsko-dalmatinski policajci. Do 31. siječnja, kada je predan talijanskom pravosuđu, Giuliani je proveo u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!