Uhićen talijanski prevarantski par koji je "besplatno" odsjedao po hotelima

12.07.2022.

15:53

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Bignai / Shutterstock

Muškarac i žena iz Italije uhićeni su u Hrvatskoj nakon što se otkrilo da su u više slučajeva s lažnim dokumentima koristili usluge hotela koje su potom napuštali bez podmirivanja računa, izvijestila je u utorak splitsko dalmatinska policija.

Riječ je o 61-godišnjaku i 36-godišnjoj ženi talijanskog državljanstva koji su u uhićeni u Crkvenci, nakon što u hotelu u Trogiru u kojem su odsjeli nekoliko dana nisu platili račun u iznosu od 6744 kuna.

Policija je potom kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je prevarantski par uz pomoć lažnih talijanskih isprava "besplatno" prije toga koristio usluge hotela i po drugim mjestima u Hrvatskoj.

U lipnju su tri dana koristili usluge hotela u Karlovcu koji su napustili ne plativši račun u iznosu od 4575 kuna, te četiri dana usluge hotela u Fužinama kojem nisu platili račun u iznosu od 1666 kuna.

Osumnjičeni su na prevaru koristili i mobilne usluge, pokazalo je istraživanje. Oboje ih terete da su u po pet slučajeva lažnim predstavljanjem doveli u zabludu djelatnike tvrtke s kojima su na osnovu krivotvorenih isprava zaključili ugovor za korištenje mobilnih usluga.

Istraživanje nad dvoje Talijana proveli su trogirski policajci u suradnji s policijskim službenicima primorsko-goranske i karlovačke policije.

Trogirski policajci prijavu su zaprimili prvog dana srpnja, na dan kad su bez podmirivanjaj računa napustili sobu u kojoj su boravili od 26. lipnja.

- Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji kako bi pronašli osobe koje su svojim ponašanjem ostvarili elemente kaznenog djela prijevare, rekla je glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić. 

Nakon što se posumnjalo da su se osobe koristile krivotvorenim ispravama i lažno se predstavljali kako ne bi platile troškove policija je raspisala potragu.

Potom su u nedjelju, policajci iz Crikvenica u koordinaciji s kolegama iz Opatije u hotelu na području Crikvenice pronašli muškarca i ženu koji su uhićeni.

Muškarca terete za devet slučajeva krivotvorenja isprava i sedam prijevara a ženu za sedam slučajeva krivotvorenja isprava i pet prijevara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!