16:10 / 11.01.2020.

Autor: HRT

Uhićena osoba koja se povezuje s ubojstvima u Splitu

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uhićena je osoba za koju su sumnja da je ubojica triju osoba poslijepodne u Splitu. Policija ga je odvela na kriminalističko istraživanje.
Splitska policija uhitila je dvije osobe koje je privela u policijsku upravu, te su počeli kriminalističko istraživanje vezano uz popodnevno trostruko ubojstvo u centru grada, potvrdio je Marko Srdarević, zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Policija će na konferenciji za medije u 11 sati iznijeti detalje ovog stravičnog događaja.

Prema dosadašnjim informacijama, trostruko ubojstvo se dogodilo u subotu oko 15.30 na Šperunu, u samom centru grada, te u Radmilovićevoj ulici.

Napadač je prvo ubio muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.

Zbog pucnjave je policija preko medija upozoravala građane da izbjegavaju taj dio grada.

Ubojica je bio odjeven u crno i nosio je kalašnjikov. Rafalno je pucao na svoje žrtve. U jednom trenutku je i snimljen kako hoda s oružjem po Varošu.

O čitavom događaju policija će izvijestiti u nedjelju na konferenciji za novinare u 11 sati. 

I gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara je večeras kazao da je osumnjičeni za ubojstva uhićen te zahvalio policiji na brzom djelovanju i informiranju.

- Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj, napisao je splitski gradonačelnik na Facebooku.

Svjedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se doznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!