Uhićena petorica: Provaljivali u bankomate i ukrali 1,8 milijuna kuna

08.12.2021.

15:47

Autor: V.G./HRT/IMS

Eksplozivom raznijeli bankomat/Arhiva

Eksplozivom raznijeli bankomat/Arhiva

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Policija je kasno sinoć uhitila petoricu hrvatskih državljana srednjih godina. Sumnjiči ih se da su provaljivali u bankomate u nekoliko naših gradova,  pri tome koristeći vojni eksploziv i plinsku smjesu, te dovodeći tako u opasnost ljudske živote. 

Počinjenjem kaznenih djela nastala je ukupna materijalna šteta u iznosu od najmanje 2.647.855 kuna, od čega 1.799.300 kuna u novcu. Oštećene su četiri novčarske ustanove, a šteta je nastala i na objektima u sklopu kojih su se nalazili bankomati.

Navedeni osumnjičenici kazneno su prijavljeni za počinjenje ukupno osam kaznenih djela teških krađa i osam kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Radi se o kriminalističkom istraživanju teške krađe provaljivanjem u bankomate uporabom vojnoformacijskog eksploziva što prvi puta imamo na području naše policijske uprave. Uhićeno je ukupno od 6 planiranih, 5 osoba, dok je jedna osoba nedostupna, rekla je Blaženka Ćaćić, voditeljica Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

- Način izvršenja ovakvih kaznenih djela i uporaba eksploziva i plinskih smjesa čime se ne samo dovodi u opasnost imovina, već se dovode u opasnot i životi, rekao je Tomislav Dizdar, načelnik  Policijske uprave primorsko-goranske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!