15:31 / 29.01.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Uhićena pomagačica u oružanoj pljački u Zračnoj luci Dubrovnik

Otac i sin osumnjičeni za pljačku u istražnom su pritvoru (Foto: PIXSELL)

Otac i sin osumnjičeni za pljačku u istražnom su pritvoru (Foto: PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na području Dubrovnika i Konavala pronađeni su i predmeti korišteni u pljački, no detalji su i dalje nepoznati jer istraga još traje
Dvanaest osoba uhićeno je u međunarodnoj akciji dubrovačke i bosansko-hercegovačke policije zbog neovlaštene proizvodnje, krijumčarenja i preprodaje droge na širem dubrovačkom području. Detalji višemjesečne akcije predstavljeni su na konferenciji za novinare, na kojoj je načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave objavio i da je uhićena još jedna osoba povezana s nedavnom oružanom pljačkom u Zračnoj luci Dubrovnik.

Znatan pomak postignut je u istrazi oružane pljačke koja se 21. listopada dogodila u Zračnoj luci Dubrovnik. Otac i sin, osumnjičeni za počinjenje tog kaznenog djela, u istražnom su pritvoru, a prije dva dana uhićena je i njihova pomagačica.

- Radi se o ženskoj osobi starosti 40 godina, državljanki Bosne i Hercegovine, koja je također privedena pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage i njoj je određen istražni zatvor od 30 dana - rekao je Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Na području Dubrovnika i Konavala pronađeni su i predmeti korišteni u pljački, no detalji su i dalje nepoznati jer istraga još traje.

Desetero hrvatskih i dvoje državljana Bosne i Hercegovine uhićeno je u velikoj akciji dubrovačke policije, u koordinaciji s kolegama iz susjedne BiH. Sedmero ih je u istražnom pritvoru.- Provedenim pretragama smještajnih objekata i vozila kojima su se koristili osumnjičenici pronađeno je 110 grama kokaina, kilogram i 750 grama amfetamina, pribor kojim su se počinitelji koristili za distribuciju te droge, mobiteli, streljivo, a imamo i određenu količinu novčanu - rekao je voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Zaplijenjena je veća količina amfetamina nego u cijeloj 2019.

- To je započelo kriminalističko istraživanje još u rujnu, znači, detektirane su te osobe kao, možda u zadnjem periodu, i najveći distributeri i preprodavači kokaina i amfetamina na području ove policijske uprave - istaknuo je voditelj Odjela za droge PU dubrovačko-neretvanske Hrvoje Neusidl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!