11:53 / 18.09.2018.

Autor: P.F./Hina

Uhićeni moslavački specijalisti za provale u vikendice

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izvanbračni par sumnjiči se za ukupno 43 kaznena djela na području Popovače i Velike Ludine. Policija im je postavila zasjedu, a do uhićenja te su noći već obavili pet provala.
Uhićenjem izvanbračnog para s područja Kutine, koji se specijalizirao za provale u vikendice, prekinut je niz od 42 provale i jedne krađe po obroncima Moslavačke gore. 

Za ukupno 43 kaznena djela na području Popovače i Velike Ludine, uglavnom na vinskim cestama, sumnjiče se muškarac B.K. (39) i žena K.U. (43), koji su uhićeni u noći između 13. i 14 rujna kada im je policija postavila zasjedu. Do trenutka uhićenja, te su noći već obavili pet provala i ukradeni su predmeti pronađeni u njihovom vozilu.

Iz vikendica su krali razne predmete i opremu za vinogradarstvo - peći za grijanje, inox bačve, akumulatore, agregate, plinske boce, pretvarače za struju, motorne pile, trimere, rakijske kotlove, potopne pumpe i druge električne uređaje, alate i predmete za kućanstvo, ukupne vrijednosti oko 130.000 kuna.

Tijekom istrage je dio ukradenih predmeta pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku. Sudac istrage odredio im je 30 dana istražnog zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!