14:41 / 31.10.2018.

Autor: P.F./HRT

Uhićeno pet osoba povezanih s napadom kod NSK

Foto: Arhivska snimka

Foto: Arhivska snimka

Foto: - / -

Mediji su pisali kako je skupina od desetak osoba bila zamaskirana i naoružana šipkama i palicama, a taj napad je nastavak obračuna navijača BBB i Torcide.
Uhićeno je pet osoba koje se povezuju s napadom 24. listopada ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice na Trnju, objavila je zagrebačka policija. Nad uhićenima se provodi kriminalističko istraživanje.

Podsjećamo, 24. listopada kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice nekoliko nepoznatih počinitelja napali su 21-godišnjaka koji je ušao u predvorje knjižnice, a oni za njim. U predvorju knjižnice je 29-godišnjak fizički napao 21-godišnjaka, kojemu je pružena liječnička pomoć u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policija je 29-godišnjaka odvela na kriminalističko istraživanje, dok se za ostalima intenzivno traga, potvrdili su u policiji. 

Nešto kasnije, skupina nepoznatih počinitelja je oštetila ulazna vrata i inventar u kafiću na Trnju, a fizički su napali i 64-godišnjakinju. I njoj je pružena liječnička pomoć.

Mediji su pisali kako je skupina od desetak osoba bila zamaskirana i naoružana šipkama i palicama, a taj napad je nastavak obračuna navijača BBB i Torcide. U NSK su upali vičući "Tovari! Tovari! Dolje, Tovari!", a napad su nastavili u obližnjem kafiću 'Dalmatinka' u Paromlinskoj ulici. 

Objavljeni detalji napada huligana kod NSK

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!