17:27 / 20.04.2020.

Autor: Lucija Judnić, Iva Magušić-Dumančić/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Ukidanjem propusnica svakodnevnica će postati lakša

-

-

Foto: - / -

Ukidanje zabrane kretanja između Zagreba i Zagrebačke županije, stanovnike Velike Gorice je oduševilo.
Ukinute su e-propusnice za kretanje između Zagrebačke županije i grada Zagreba. Na stožeru Civilne zaštite grada Zagreba govorilo se pak o normalizaciji života, ali i sanaciji nakon potresa.

Ukidanje zabrane kretanja između Zagreba i Zagrebačke županije, oduševilo je stanovnike Velike Gorice.

- Imamo velike dnevne migracije prema Zagrebu tako da će ova mjera svakako olakšati našim sugrađanima neometano kretanje prvenstveno radi poslovnih razloga, ali i obiteljskih da mogu doći u grad Zagreb, kaže Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Mjere ne vrijede za ostale županije. Za kretanje prema Sisku ili Krapini i dalje trebate imati e-propusnicu. Građani u tome ne vide problem. 

I unatoč ublažavanju mjera, koje će biti oprezno i postupno, neki su nestrpljivi.

Policija je sinoć zatvorila kafić na području Sesveta koji je radio. A u amaterskom kazalištu, kršili su mjeru društvenog okupljanja.

Situacija se u domovima za starije u Zagrebu popravlja, iz ureda poručuju: 259 osoba je testirano i nema razloga za paniku.

- Za sada je situacija pod kontrolom i nema niti jedne pozitivne osobe, niti korisnika niti djelatnika, kaže Romana Galić, pročelnica ureda za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom.

Nastavlja se i sanacija štete od potresa. U subotu je podijeljen materijal u Sesvetama. Neki još čekaju svoj red. Iz ureda poručuju da će se najprije dijeliti najpogođenijima.

Potpisano je 350 ugovora sa statičarima, koji će dobiti poštenu i primjerenu naknadu za svoj rad u sanaciji.

Iz sektora za građenje i sanaciju, građane su zamolili za razumijevanje, posla je mnogo, a svi oni koji su se prijavili za pregled statičara doći će na red u sljedeća dva tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!