11:27 / 29.08.2019.

Autor: HRT

Ukinut pritvor fizičaru Borisu Ivetiću

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Želio je upozoriti na navodni kriminal na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U jednom trenutku Ivetić se verbalno sukobio s ministricom Blaženkom Divjak, nakon čega je priveden.
Prekršajni sud u Zagrebu ukinuo je pritvor fizičaru Borisu Ivetiću, uhićenom prije nekoliko dana, nakon što je tjednima prosvjedovao ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Želio je upozoriti na navodni kriminal na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U jednom trenutku Ivetić se verbalno sukobio s ministricom Blaženkom Divjak, nakon čega je priveden. I ministrica je jutros dala iskaz na sudu.

- U trenutku kada su bili maltretirani i zaposlenici Ministarstva i ja osobno, gdje je bila i prijetnja fizičkim napadom, mislim da je vrijeme da se, kao i bilo koji građanin Republike Hrvatske, obratimo i tražimo zaštitu jer ako kažemo da je nulta stopa tolerancije na bilo kakvo nasilje, onda i sami moramo u tom smislu djelovati - izjavila je ministrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!