10:40 / 28.05.2020.

Autor: T.D./Hina

Ukinuta oslobađajuća presuda bjelovarskom kirurgu Davorinu Dikliću

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva izvijestili su da je predmet vraćen na ponovno suđenje.
Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva te ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu bjelovarskom kirurgu Davorinu Dikliću, optuženom za počinjenje 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Iz bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva izvijestili su da je predmet vraćen na ponovno suđenje. Podsjetili su kako su potkraj 2014. godine protiv Diklića podigli optužnicu zbog počinjenja 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Na teret mu se stavlja da je od 2003. do kraja 2009. kao doktor medicine, obavljajući svoju djelatnost, primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao. Zbog njegovih liječničkih pogrešaka, kod dvije osobe teško je narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt.

Zbog Diklićevog višekratnog nesavjesnog postupanja koji je teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi činio u obavljanju djelatnosti liječnika specijalista kirurgije, u optužnici je predloženo da se optuženiku izrekne sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!