15:48 / 13.03.2019.

Autor: Zoran Kukilo/V.K./HRT

Uklanjanje nelegalnih objekata s "Copacabane"

-

-

Foto: - / -

U Okrugu Gornjem na otoku Čiovu ruše se i uklanjaju ugostiteljski objekti s najveće plaže , kilometar duge takozvane ''Copacabane''.
U Okrugu Gornjem na otoku Čiovu ruše se i uklanjaju ugostiteljski objekti s najveće plaže , kilometar duge takozvane ''Copacabane''. Sličan slučaj bio je i na splitskom Žnjanu kad su se uklanjali kafići koji su uvelike izašli iz dopuštenih prostornih okvira.

Većina nelegalnih objekata s plaže u Okrugu već je uklonjena. Kroz godine su postajali sve veći, nitko nije poštivao pravilo o dopuštenih 12 metara četvornih plus terasa.

- Općina nije inspekcijski nadzor što se tiče objekta, mi smo izdavali površinu, s obzirom po planu smo tu površinu naplaćivali, isto tako smo i pisali kazne, ali ljudi s godinama dobiju malo maha i to se jednostavno proširilo u građevinske objekte, nakon nalaza građevinske inspekcije moraju se ukloniti, rekao je Ivica Radić, načelnik općine Okrug Gornji.

Nitko od dosadašnjih vlasnika kafića neće pred kameru. Nije lako dobiti ni komentar građana.

Nakon što se odobri općinski plan upravljanja ovim prostorom Vijeće za koncesijska odobrenja razmatrat će pristigle zahtjeve potencijalnih ugostitelja.

- Nema više kriterija socijale, kriterija hrvatskih branitelja, kriterija onoga tko je prije bio, dosadašnja ulaganja, demokracija. Može biti stotinu zainteresiranih, ali će o svakom zahtjevu Vijeće za koncesije pojedinačno odlučivati, naglasio je Radić.

Svakako se očekuje velik broj zahtjeva, ovo je najveća i najpopularnija plaža na Čiovu. Načelnik poručuje građanima da se strpe. Ovoga ljeta ovdje će biti 12 kafića s terasama i još 18 kioska s hranom i pićem, no sve će biti manje i urednije, i što je najvažnije, bit će više prostora za mještane i njihove goste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!