16:23 / 31.10.2021.

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Uklonjen glomazni otpad iz Sesvetskog Kraljevca

Uklonjen glomazni otpad iz privremenog skladišta u Sesvetskom Kraljevcu

Uklonjen glomazni otpad iz privremenog skladišta u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: - / Zagrebački holding

Zagrebački holding izvijestio je u nedjelju da je uklonjen sav glomazni otpad koji se nalazio u privremenom skladištu u Sesvetskom Kraljevcu te su ga razmjestili na plato skladišta Prudinec gdje će biti razvrstan.

"Djelatnici podružnice Čistoća uklonili su glomazni otpad skladišnih kapaciteta tvrtke Unija Nova u Sesvetskom Kraljevcu. Skladišni kapaciteti očišćeni su dva dana prije roka", navodi se u priopćenju ZG Holdinga.

Dodaju kako je glomazni otpad ondje bio uskladišten ukupno 73 dana, a navedena lokacija je još jučer u jutarnjim satima bila uredno očišćena.

Glomazni otpad odvezen je na plato skladišta Prudinec, a ne na odlagalište Jakuševec, te će ondje biti razvrsrtan do konačnog zbrinjavanja, ističu iz Zagrebačkog holdinga.

Podsjetimo, stanovnici Sesvetskog Kraljevca jučer su prosvjedovali zahtijevajući da se glomazni otpad odveze iz njihova mjesta u dogovorenom roku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!