13:34 / 26.05.2021.

Autor: I.H./Hina/HRT

Ukrali pa ispraznili vatrogasne aparate

Vatrogasni aparat

Vatrogasni aparat

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Više vatrogasnih aparata ukradeno je iz stambenih zgrada u Splitu, a policija je zbog toga uhitila 19- godišnjaka, dok tragaju za njegovim pomagačima.

U splitskoj policiji kažu da je 19-godišnjak s još nekoliko za sada nepoznatih osoba ukrao više vatrogasnih aparata iz ormarića u stambenim zgradama koje su nakon toga ispraznili na javnom mjestu i odbacili. 


Neslužbeno, aparate su ukrali iz stambenih zgrada u Antofagaste i Hrvatske mornarice, a zatim su ih ispraznili ispred škole na Poljudu. Upravo tamo je policija prazne aparate i pronašla. 


Protiv 19-godišnjaka će nadležnom tužiteljstvu biti podnesena prijava zbog teške krađe, a policija je najavila da se istraživanje nastavlja. 


Splitska policija izvijestila je i da je na dan kada su maturanti na ulicama grada slavili zadnji dan škole prijavila još jednog 19-godišnjaka jer je "narušavao javni red i mir na naročito drzak način". Općinskom prekršajnom sudu toga je predan zbog kršenja javnog reda i mira, ali i Zakona o osobnoj iskaznici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!