11:34 / 29.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Ukrali političarima identitet - "Loša epizoda Alana Forda"

-

-

Foto: - / -

Političari, među kojima su Siniša Hajdaš Dončić, Marko Vešligaj i Žarko Tušek, žrtve su krade identiteta. Evo njihovih komentara.
Zagorski političari, među kojima su SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek, žrtve su krade identiteta. Identitet je ukraden i HNS-ovcima Miloradu Batiniću, Matiji Posavcu i Predragu Štromaru.

Jedna tvrtka poslužila njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama te fiktivno prikazala da im je isplatila novac za staro željezo. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2000 kuna po isporuci.- Krađa identiteta podsjeća me na lošu epizodu Alana Forda. Vrlo su neinteligentni kradiljivci. Jedina neugodnost je što moraš otići na razgovor i reći da te ljude ne poznaješ. Malo je blesavo što su svi podaci političara i javnih osoba dostupni javnosti i medijima, ali to je stanje u državi. U normalnim državama ti podaci nisu dostupni, ali kod nas jesu jer smo mi percipirani kao koruptivna zemlja.
- Ne znam što se dogodilo. Ima još i gradonačelnka i načelnika kojima je ukraden identitet. Pretpostavljam da je tvrtka koja nam je to učinila iz Rijeke, budući da se postupak vodi u Rijeci, kazao je Žarko Tušek.- Bio sam iznenađen kad sam dobio poziv DORH-a iz Rijeke, a kad sam čuo o čemu je riječ, nasmijao sam se. I oni isto tako. Iznenadilo me da nas ima puno - od županijskih vijećnika, načelnika, gradonačelnika, zastupnika. Još samo čekamo da čujemo da je i premijer Plenković žrtva krađe identiteta. U demokraciji nikad dovoljno transparentnosti, ali u ovakvoj situaciji morate se zapitati do koje razine ti podaci, i komu trebaju biti dostupni, rekao je HNS-ov Milorad Batinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!