16:55 / 05.01.2020.

Autor: P.F./HRT

Ukrcaj hrvatske borbene tehnike za NATO misiju u Litvi

-

-

Foto: - / -

Petnaest oklopnih vozila Patria te suvremeno naoružanje i oprema do odredišta će putovati šest dana, a planirani polazak iz Knina je sutra u 14 sati.
U Kninu se na željezničke kompozicije ukrcava borbena tehnika kojom će se hrvatski vojnici koristiti u misiji NATO- a u Republici Litvi.

Petnaest oklopnih vozila Patria te suvremeno naoružanje i oprema do odredišta će putovati šest dana, a planirani polazak iz Knina je sutra u 14 sati.

U misiju kreće 188 vojnika, većinom iz 3. mehanizirane bojne Pauci iz sastava Gardijske mehanizirane brigade. Bit će to drugi hrvatski kontigent ondje.


- Danas krećemo s krcajem 15 borbenih oklopnih vozila Patrija od kojih su 13 manevarski još uz to imamo i 1 rec i 1 sanitetsku patriju. Isto tako ukrcajemo 6 kamiona, 2 terenska vozila i jedno M-ATV., rekao je poručnik Josip Domagoj Župić.

- Očekujemo jedan profesionalni razvoj i suradnju s tim multinacionalnim okruženjem, nadogradnju iskustva kako vojničkog tako i upoznavanje kulture same Litve, rekao je nadnarednik Ante Dadić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!