09:44 / 04.07.2019.

Autor: HRT

Uljanik: Počeo teći trodnevni rok za prijavu radničkih potraživanja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Australski brodovlasnik ljut je i razočaran razvojem događaja u Uljaniku i želi što prije otići jer zbog probijanja roka za godinu dana ima velike gubitke.
Danas je počeo teći trodnevni rok za prijavu radničkih potraživanja. Dvije tisuće radnika već mjesecima nose se sa stečajem. Na listi potraživanja našle su se zaostale plaće, božićnice, regresi i ostala dugovanja.

Od deset Uljanikovih društava sedam ih je u stečaju ili su likvidirana, a od preostala tri dva nemaju nijednog zaposlenika. Preostali Uljanik Standard mogao bi se naći u problemu jer prema neslužbenim podacima polarni kruzer koji se gradi u Škveru 27. srpnja napušta brodogradilište iako nije dovršen.

Australski brodovlasnik ljut je i razočaran razvojem događaja u Uljaniku i želi što prije otići jer zbog probijanja roka za godinu dana ima velike gubitke. Također, najavljuje se dolazak privatnih ulagača u Uljanik. Jedina pozitivna vijest je da su radnicima isplaćene plaće za svibanj, a najavljena je isplata plaća za lipanj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!