11:23 / 30.08.2018.

Autor: HRT

Uljanikov račun odblokiran

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.
Račun Uljanika d.d. odblokiran je popodne, a ne bude li drugih iznenađenja, plaće radnicima trebale bi biti isplaćene u petak, doznaje Hina od izvora bliskog Upravi te grupe.

Iz Uljanika su jutros izvijestili putem Zagrebačke burze da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira.
Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.

Đuro Đaković Grupa d.d.: Nismo mi blokirali račun Uljaniku

Potom je priopćenje poslala tvrtka "Đuro Đaković", grupa d.d. iz Slavonskog Broda u kojemu navodi da tvrtke iz sastava grupacije Đuro Đaković nemaju poslovni odnos temeljem kojeg bi izvršili blokadu računa tvrtke Uljanik d.d.

Članice grupacije Đuro Đaković su: Đuro Đaković Grupa d.d., Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o., Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. i Đuro Đaković Energetika i infrastruktura d.o.o. i iste nisu izvršile blokadu računa Uljanika d.d.

Određeni broj trgovačkih društava nose ime Đuro Đaković, a nisu članice grupacije Đuro Đaković i nad istima Đuro Đaković Grupa d.d. nema upravljačku kontrolu niti uvida u poslovanje,
stoji u priopćenju.

Plenković: Nađen model za isplatu plaća radnicima Uljanika

Premijer Andrej Plenković se danas na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz. Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti. Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna, zaključio je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!