23:54 / 12.12.2018.

Autor: D.M./Hina

Ultimatum 'Bandićeva' kluba vezano za udžbenike

Foto: ilustracija, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: ilustracija, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ne bude li zakonom jasno propisano da će država osigurati novac za nabavu osnovnoškolskih udžbenika, neće biti naših 12 glasova ni kvoruma, poručio je izvor blizak Badićevu Klubu.

Ne bude li zakonom u udžbenicima jasno propisano da će država osigurati novac za nabavu osnovnoškolskih udžbenika, taj zakonski prijedlog u petak neće imati naših "12 glasova", a neće biti ni kvoruma, poručio je u srijedu navečer izvor blizak 'Bandićevu' Klubu.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ustvrdio je taj izvor komentirajući izjavu koju je, u srijedu poslijepodne nakon sastanka vladajuće koalcije, dao šef HDZ-ovog Kluba Branko Bačić. Bačić je, naime, rekao da će zastupnici Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, u petak podržati prijedlog zakona o udžbenicima unatoč ranijoj najavi da to neće učiniti ako se ne prihvate amandmani koje su podnijeli na predloženi zakon.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ne prihvate li se naši zahtjevi, u petak za zakon neće biti "12 glasova", a neće biti ni kvoruma, uvjerava izvor blizak 'Bandićevu' Klubu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!