08:41 / 13.07.2019.

Autor: HRT

Ultra: 119 privedenih, 19 intervencija liječnika

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija će prijaviti tri osobe.
Prva večer splitske Ultre završila je privođenjem 119 osoba zbog droge. Liječnici Hitne medicinske pomoći imali su 19 intervencija, a vatrogasci su jedini od hitnih službi koji nisu imali posla.

- Počela Ultra Europe: Posjetitelji iz 140 zemalja 

Splitska je policija prije, tijekom i nakon prvog dana Ultra Europe privela 119 hrvatskih i stranih državljana, i to zbog kršenja Zakona o suzbijanju zloporabe droge. Nije zabilježeno veće narušavanje javnog reda i mira, ozljeđivanje sudionika niti oštećenje imovine, a prijavljeno je devet imovinskih kaznenih djela.

Zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija će prijaviti tri osobe.

- Jučer su naši službenici Službe kriminaliteta droga u Splitu kod 29-godišnjaka pronašli 7 grama droge speed. U sklopu kriminalističke istrage pretražen je prostor kojim se koristi te je pronađeno i oduzeto 200,12 g speeda, 79,5 grama marihuane i vaga za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama - kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.Liječnik Miho Sušić sa splitske Hitne pomoći kaže da su tijekom noći imali 19 intervencija, tri prijma na Hitnom kirurškom kamo su stigli partijaneri s ozljedom gležnja, zabilježena je i jedna lakša prometna nesreća. Istodobno su tri osobe dobile liječničku pomoć zbog psihotvari koje su prethodno uzele i koje su djelovale na njih - šest zbog intoksikacije, a dvoje zbog srčanih smetnji.

- Unutar ograđenog prostora stadiona naša tri tima obavila su dvjestotinjak pregleda, uglavnom stranaca, a radilo se o beznačajnim simptomima. Sve hitne intervencije uglavnom su bile izvan ograđenog dijela stadiona - kazao je Sušić.

Na stadionu i oko njega bilo je raspoređeno i 18 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, no oni sinoć i jutros nisu imali posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!